Hoppa till sidans innehåll

Gradering


Klubben långsam

 

Inom judo försöker vi uppnå olika kunskapsmål vilket påvisas av färgen på bältet. För att uppnå en högre grad måste man genomföra en gradering. Vid en gradering visar man sina kunskaper genom att demonstrera olika judotekniker.

 

Under sina första två år graderar sig barn och ungdomar varje termin. Detta innebär att de uppnår orange bälte. Därefter måste man vänta minst ett år mellan varje grad. Graderingarna för våra medlemmar sker i sina respektive träningsgrupper. Barn 6-10 år Nybörjare 1-2 ska gradera i sina ordinarie träningsgrupper. Även Barn Nybörjare som tränar vid ett flertal tillfällen per vecka måste genomföra gradering i sina ordinarie träningsgrupper.

 

När man erhåller gult bälte är det obligatoriskt att införskaffa ett judopass. Syftet med judopasset är att det ska fungera som en identitetshandling där information som klubbtillhörighet, graderingar, tävlingsresultat och lägerdeltagande framgår. Eftersom barn och ungdomar under åren kommer att byta tränare och träningsgrupper, är det av stor vikt att äga ett judopass för att vi ska kunna veta när olika graderingar har ägt rum.

 

För information gällande graderingar, klicka på länken: http://gradera.nu/

Uppdaterad: 07 JUN 2016 21:17 Skribent: Gabriel Bengtsson

Följ oss på facebook!
Borås Judoklubb

logga_alone_200x72

Postadress:
Borås JK - Judo
Box 22 192
50114 Borås

Besöksadress:
Stationsgatan 22
50338 Borås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info